газета “Черкаський КРАЙ” – 2015

А чом би вам не зазирнути у мій світ?..    (інформаційний портал достовірних новин “Черкаський КРАЙ” газета №85 (20018), п’ятниця, 23 жовтня 2015 року)

Таке запитання адресує читачам власних віршів і глядачам своїх картин Євгенія Васильченко, чия виставка «Краплини з намиста» щойно відкрилася в обласному художньому музеї.

Талановита черкащанка не відразу знайшла себе у творчості: закінчивши Київський політехнічний інститут за фахом інженер-конструктор, вона певний час працювала за обраним напрямком. Щоб згодом знайти себе у дизайні й перейти на роботу до всеукраїнського видання «День».

Ця витончена жінка віддано захоплюється японською поезією, знає мало не все про графіка минулого століття Моріса Ешера. Їй дуже близьким став сам Франсіско Гойя, мріє створити серію графіки на кшталт робіт цих майстрів.

Бажання висловити своє світосприйняття з допомогою графічних образів спершу вилилося в створення ілюстрацій до вже відомих поетичних творів інших авторів, пізніше органічним стало написання власних віршів. На виставці в Черкасах зараз можна побачити кілька десятків цих графічних аркушів, доповнених поезією авторки. А всього в доробку майстрині таких творів уже не одна сотня.

Виставка, організована благодійним фондом «Час надії», триватиме до 11 листопада. Відвідувачі зможуть придбати аркуші Євгенії Васильченко по завершенні заходу, а половину виручених від продажу коштів художниця вирішила спрямувати на медичну допомогу воїнам — захисникам України

Наш кор. 

http://www.kray.ck.ua/kultura/mistetstvo/item/13098-a-chom-bi-vam-ne-zazirnuti-u-miy-svit?#.X7knctIzapp