Андрій Шустикевич інтернет-портал «Наше місто Івано-Франківськ»

Фантастично реалістичні малюнки Євгенії Васильченко

Не можна сказати, що Євгенія живе лише власними снами й фантазіями, але вона точно вміє відтворювати їх на своїх малюнках. Вони відображають її незвичайне бачення світу, яке доволі легко прочитується в химерних злиттях образів та форм. Смислова багатогранність дозволяє тлумачити кожен малюнок щоразу по-іншому, або у певному контексті видобувати найбільш підходящу змістову грань. На картинах Євгенії у великих кількостях присутній простір, космос, зорі, Місяць і планети, а разом з тим люди і тварини. Усі образи тісно співіснують та взаємодіють, іноді вони буквально зв’язані, сплутані між собою в одне створіння або організм, або радше маленький всесвіт.

Попри всю свою візуальну фантасмагоричність, малюнки художниці великою мірою автобіографічні, і про кожну роботу Євгенія Васильченко може розказати цілу пережиту історію, спогад, враження… сон… фантазію. Так, її роботи справді фантастично реалістичні, але ці два протилежні поняття у художниці фактично злиті в одне ціле.

Крім того, Євгенія Васильченко уже кілька років пише вірші. Вони білі і короткі, але сильні і глибокі. Художниця-поетеса спромоглася самостійно видати дві збірки власноручно проілюстрованої поезії. Завдяки такому поєднанню смисл обох граней творчості виходить на новий рівень виражальності.

Усім зацікавленим у графіці та поезії Євгенії Васильченко вартує відвідати її веб-сайт: http://artvek.com.ua.

Андрій Шустикевич
інтернет-портал «Наше місто Івано-Франківськ»
http://nashemisto.if.ua/content/view/1137/